Drie mannen veroordeeld voor inbraken op campings in Heeze en Mierlo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Drie mannen veroordeeld voor inbraken op campings in Heeze en Mierlo
's-Hertogenbosch, 05 februari 2015

De rechtbank heeft vandaag een 30-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 110 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 200 uur. Hij pleegde zes inbraken op campings en bovendien stal hij scooters en fietsen. Twee broers uit Helmond (20 jaar) en Geldrop (26 jaar) krijgen voor hun aandeel bij de inbraken een taakstraf van respectievelijk 120 en 100 uur en beiden krijgen een voorwaardelijke celstraf van vier maanden.

De mannen braken tussen oktober en december 2013 twee keer in op een camping in Mierlo en vier keer op een camping in Heeze. Ze gingen caravans en bijbehorende schuurtjes binnen en namen onder meer gereedschap en televisies weg. Bovendien haalde de 30-jarige man in Geldrop, Mierlo en Helmond zes scooters en drie fietsen weg.

De rechtbank overweegt dat de inbraken in de caravans uiterst vervelend zijn voor de slachtoffers, aangezien dit een plek is waar zij zich veilig wanen. Dergelijke inbraken brengen materiële schade en overlast met zich mee. De verdachten hebben de inbraken gepleegd voor het geld en hebben zich niets aangetrokken van de gevolgen voor de slachtoffers. De rechtbank houdt er in het voordeel van de 30-jarige verdachte rekening mee dat hij functioneert op een licht verstandelijk tot zwakbegaafd niveau. De rechtbank koppelt aan zijn voorwaardelijke straf een aantal bijzondere voorwaarden. Zo moet hij zich laten behandelen bij een zorginstelling en meewerken aan begeleiding om zijn financiële situatie te verbeteren en aan een intake van een traject voor begeleid wonen. Ook in het geval van de 26-jarige man houdt de rechtbank er rekening mee dat hij verstandelijk beperkt is. Aan zijn voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank onder meer de bijzondere voorwaarde dat hij moet deelnemen aan gedragsinterventie.

Meest gelezen berichten