Drietal cel in voor reeks inbraken in omgeving Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Drietal cel in voor reeks inbraken in omgeving Eindhoven
's-Hertogenbosch, 20 november 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist twee mannen van 44 en 55 jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar. De 48-jarige broer van de oudste man krijgt een celstraf van 7 maanden. De mannen maakten zich schuldig aan een reeks inbraken en diefstallen in de omgeving van Eindhoven.

De mannen van 44 en 55 jaar namen in januari en februari van dit jaar goederen weg uit onder meer bestelauto’s en pleegden diverse inbraken in bijvoorbeeld auto’s, een woning, een zeecontainer en een schaftkeet. Ook deden ze een poging tot inbraak in een andere schaftkeet. De mannen maakten onder meer (tuin)gereedschap, sieraden, kleding, paardrij-attributen en allerlei apparatuur buit. De 48-jarige man hielp mee bij de inbraak in de zeecontainer, schaftkeet en woning.

Straf

Delicten als deze veroorzaken overlast en schade. De mannen handelden uit puur winstbejag en trokken zich niets aan van de benadeelden. Door toedoen van de mannen zijn niet alleen mensen hun dierbare bezittingen ontnomen, maar zijn ook bedrijven gedupeerd. De mannen gingen zonder schroom te werk en daarbij werden braakhandelingen niet geschuwd. Niet alleen ’s nachts, maar vooral op klaarlichte dag, namen zij weg wat op hun pad kwam. En als ze de buit vervolgens niet konden gebruiken of verkopen, werd deze gewoon ergens gedumpt. Hun werkwijze getuigt van een brutale mentaliteit, waaruit minachting spreekt voor andermans eigendommen. Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er verder rekening mee dat de mannen van 44 en 55 jaar al eerder voor soortgelijke delicten zijn veroordeeld. De rechtbank vindt celstraffen op zijn plaats, maar komt wel tot een lagere straf dan de officier van justitie eiste, omdat de rechtbank minder inbraken en diefstallen bewezen acht.
Ook moeten de mannen in totaal een schadevergoeding betalen van 4.627,16 euro aan verschillende benadeelden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten