Dronken bestuurder krijgt taakstraf voor veroorzaken verkeersongeval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Dronken bestuurder krijgt taakstraf voor veroorzaken verkeersongeval
's-Hertogenbosch, 11 augustus 2016

Een 32-jarige man uit Biezenmortel is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een rijontzegging van 18 maanden. Hij reed met zijn auto een groepje fietsers aan.

De verdachte stapte in april 2015 in zijn auto nadat hij 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. In een flauwe bocht van een smalle weg in Biezenmortel, week hij onvoldoende uit naar links voor een groepje fietsers en raakte 2 van hen. Eén van de fietsers liep daarbij een gebroken schouderblad en een gebroken kuitbeen op. De rechtbank oordeelt dat de verdachte aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden en veroordeelt hem daarom voor een verkeersdelict.

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij met een grote hoeveelheid drank op achter het stuur is gekropen en hiermee medeweggebruikers in gevaar heeft gebracht. Het slachtoffer liep zwaar lichamelijk letsel op en heeft hiervan nog steeds ongemak. Anderzijds houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte niet eerder met politie of justitie in aanraking is geweest en dat hij verantwoordelijkheid neemt voor zijn ontoelaatbare verkeersgedrag. Bovendien nam hij kort na het ongeval contact op met Novadic-Kentron om zijn alcoholmisbruik van die bewuste nacht te bespreken. Ook gaat de man er zichtbaar onder gebukt dat hij dagelijks aan het ongeval wordt herinnerd in de kleine gemeenschap waartoe zowel hij als het slachtoffer behoort.

Uitspraken

Meest gelezen berichten