Laden...

Eerste zitting in zaak ‘operatie Alfa’

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Eerste zitting in zaak ‘operatie Alfa’
's-Hertogenbosch, 13 februari 2020

De rechtbank Oost-Brabant start maandag 17 februari met de pro forma behandeling van de strafzaken tegen de eerste 7 verdachten in ‘operatie Alfa’. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 7 onder meer van deelname aan een criminele organisatie, wapenbezit, witwassen en drugsdelicten. 
De zitting begint om 09.00 uur. 

Opnamen beeld en geluid

De rechtbank hanteert de persrichtlijn (pdf, 2,9 MB), maar maakt daarop 2 uitzonderingen op verzoek van het Openbaar Ministerie en de verdediging.

Audiovisuele media mogen opnamen maken van de opkomst van de rechtbank en geluidsopnamen maken van de voordracht van de zaken door de officier van justitie. De officieren van justitie mogen dus niet in beeld worden gebracht. Dat geldt ook voor de verdachten. Van hen mogen bovendien geen stemopnamen worden gemaakt.

Journalisten kunnen zich tot vrijdag 12 uur aanmelden voor het maken van opnamen via 088 3611812. De rechtbank kan besluiten tot het instellen van een poolregeling.

Zitting bijwonen als publiek

Belangstellenden kunnen vanuit een meekijkzaal de zitting volgen. Het aantal plaatsen is echter beperkt.

Bezoekers moeten er rekening mee houden dat er enige wachttijd kan ontstaan door de gebruikelijke toegangscontrole.

Uitspraken