Laden...

Eindhovenaar krijgt 12 jaar cel voor doodslag ex-partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Eindhovenaar krijgt 12 jaar cel voor doodslag ex-partner
's-Hertogenbosch, 15 december 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 45-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar. De man wurgde in februari van dit jaar zijn ex-partner.

De verdachte ging ’s morgens naar de woning van zijn ex en bekende dat hij daar ruzie met haar kreeg. Hij stak de vrouw met een mes in haar buik, draaide vervolgens het snoer van een printer om haar nek en bleef daaraan trekken tot ze buiten bewustzijn was, waarna hij de woning verliet. De vrouw overleed diezelfde dag in het ziekenhuis als gevolg van de verwurging.

De rechtbank weegt bij het bepalen van de straf mee dat de man op gruwelijke wijze een einde maakte aan het leven van een jonge vrouw. Zij was de moeder van hun kinderen en tot voor kort zijn levenspartner. De verdachte ontnam haar het kostbaarste bezit, namelijk haar leven. Door de wijze waarop hij dit deed, moet de vrouw vreselijke laatste momenten hebben beleefd. Aan diverse nabestaanden, onder wie haar kinderen, is hierdoor onherstelbaar leed aangedaan. De abrupte dood van het slachtoffer heeft diep ingegrepen in het leven van die nabestaanden en een enorm verdriet veroorzaakt. De kinderen moeten verder leven met de gedachte dat hun vader hun moeder heeft gedood. Ook in de samenleving blijven dergelijke daden niet zonder gevolgen. Niet alleen de directe omgeving van het slachtoffer werd opgeschrikt en geschokt door deze gebeurtenis, maar dit versterkt ook de in de samenleving aanwezige gevoelens van angst en onveiligheid. In het nadeel van de verdachte weegt de rechtbank ook mee dat hij niet wilde verklaren waarom hij zijn ex-partner heeft gedood. Bovendien is hij eerder veroordeeld voor geweldsdelicten, waaronder voor mishandeling van zijn ex-partner en de bedreiging van een ander. De man liep in 2 proeftijden toen hij de doodslag pleegde. De eerder voorwaardelijk opgelegde celstraffen van 1 maand en 16 dagen moet hij nu alsnog uitzitten.

Uitspraken