Eindhovenaar veroordeeld voor seksueel contact met 14-jarig meisje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Eindhovenaar veroordeeld voor seksueel contact met 14-jarig meisje
's-Hertogenbosch, 08 december 2017

Een 22-jarige man uit Eindhoven is veroordeeld voor seksueel contact met een 14-jarig meisje. De rechtbank Oost-Brabant legt hem daarvoor een maximale taakstraf van 240 uur op en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. Van seksueel contact met een bewusteloze is de man vrijgesproken.

Het meisje ging op uitnodiging van de verdachte in juli 2016 ’s avonds met een vriendin naar de woning van de man in Eindhoven. Ze speelden daar spelletjes waarbij sterke drank werd gedronken. De verdachte nam het meisje later mee naar zijn slaapkamer en bond haar handen met handboeien aan elkaar. Vervolgens hadden zij gemeenschap met elkaar.

De rechtbank oordeelt dat het meisje niet zodanig ver heen was door de drank dat sprake was van bewusteloosheid of verminderd bewustzijn. Vast staat dat het meisje zelf de trap naar boven is opgelopen en later ook weer naar beneden is gekomen.

Motivering van de straf

Het meisje bevindt zich in een gevoelige ontwikkelingsfase van haar leven. In het algemeen wordt geacht dat minderjarigen niet of in onvoldoende mate in staat zijn zelf hun seksuele integriteit te bewaken en te overzien wat de gevolgen kunnen zijn. Daaruit volgt dat minderjarigen op seksueel gebied beschermd moeten worden tegen oudere, verder ontwikkelde personen. Anderzijds weegt de rechtbank mee dat het meisje, ondanks haar jeugdige leeftijd, wel een eigen aandeel had. Ze gaf deels ontkleed bodyshots en lapdances aan de verdachte. Dat is voor hem echter geen vrijbrief om een strafbare grens te passeren. Als volwassene had hij beter moeten weten, zich niet moeten laten verleiden en zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. Hij deed dit op geen enkel moment.
Alles bij elkaar acht de rechtbank het passend de verdachte de maximale taakstraf op te leggen met een voorwaardelijke celstraf. Die voorwaardelijke straf heeft met name als doel om de verdachte een stevige waarschuwing mee te geven voor de toekomst om niet opnieuw in de fout te gaan. Ook moet hij het meisje een schadevergoeding betalen van ruim 1.600 euro.

Uitspraak

Meest gelezen berichten