Eindhovenaren veroordeeld voor knippen van hennep

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Eindhovenaren veroordeeld voor knippen van hennep
's-Hertogenbosch, 27 mei 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 37-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, voor het knippen van hennep. Voor hetzelfde delict veroordeelde de rechtbank een 43-jarige Eindhovenaar tot een celstraf van 180 dagen, waarvan 78 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 240 uur.

De rechtbank oordeelt dat de verdachten ieder 14 maal hennep hebben geknipt in grootschalige, zeer professioneel opgezette kwekerijen in Valkenswaard, Helmond, Nuenen, Eindhoven en Waalre. Voor het knippen van hennep op een zesde locatie en het bezit van ruim 300 hennepstekken op een zevende locatie is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs. De 43-jarige man had bovendien amfetamine en MDMA in bezit.

De mannen hebben door hun handelen bijgedragen aan de nadelige gevolgen die de hennepteelt en de handel in hennep met zich meebrengen. Dit leidt veelal direct en indirect tot vele vormen van criminaliteit. De 37-jarige man is bovendien eerder voor soortgelijke delicten veroordeeld. De rechtbank legt een deels voorwaardelijke celstraf op om de mannen ervan te weerhouden opnieuw in de fout te gaan. Aan de voorwaardelijke straf van de 37-jarige man koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden, zoals een meldplicht bij de reclassering en het zoeken en behouden van een dagbesteding.
Ten aanzien van de aan de 43-jarige man opgelegde straf heeft de rechtbank uitdrukkelijk rekening gehouden met het feit dat hij volledig heeft meegewerkt aan het politieonderzoek en daarbij onder meer de locaties van 2 hennepkwekerijen heeft onthuld aan de politie.  
Ook moeten beide verdachten ieder het  bedrag van 8.400 euro dat zij hebben verdiend met het knippen van de hennep aan de Staat betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten