Eindhovense drugsbende krijgt tot 20 maanden cel voor harddrugshandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Eindhovense drugsbende krijgt tot 20 maanden cel voor harddrugshandel
's-Hertogenbosch, 06 juli 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag uitspraak gedaan in een drugszaak waarbij 8 verdachten (tussen de 21 en 32 jaar) betrokken zijn. De opgelegde straffen variëren van een taakstraf van 40 uur tot een gevangenisstraf van 20 maanden. De mannen handelden lange tijd in cocaïne en heroïne. Er is een lange tijd in cocaïne en heroïne gehandeld. Vier van de verdachten namen bovendien deel aan een criminele organisatie.

Uit observaties van de politie, afgeluisterde gesprekken en analyses van telefoonnummers maakt de rechtbank op dat de verdachten betrokken waren bij dagelijkse leveringen van cocaïne en heroïne aan klanten in Eindhoven. De opgelegde straffen variëren met name vanwege de verschillende lengten van de periode waarin de verdachten harddrugs dealden. Ook hield de rechtbank rekening met de persoonlijke omstandigheden van de mannen, bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van een strafblad, en dat zij puur uit winstbejag handelden.

Straffen

De rechtbank legt een 27-jarige man 20 maanden cel op voor zijn aandeel in de drugshandel en zijn rol in de criminele organisatie. Een man van 23 jaar krijgt 536 dagen cel, waarvan 180 dagen voorwaardelijk, en een 32-jarige man is veroordeeld tot 426 dagen cel, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Mannen van 21 en 25 jaar krijgen een celstraf 365 dagen, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Een 27-jarige man moet 14 dagen de cel in en mannen van 25 en 22 jaar krijgen respectievelijk taakstraffen van 120 en 40 uur voor hun aandeel.

Uitspraken

Meest gelezen berichten