Exploitant attracties veroordeeld voor vervalsen keuringscertificaten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Exploitant attracties veroordeeld voor vervalsen keuringscertificaten
's-Hertogenbosch, 16 maart 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 41-jarige man uit Nuenen veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. De man bood via zijn twee bedrijven speel- en attractietoestellen te huur aan met zelf vervalste keuringscertificaten. De rechtbank veroordeelde de werkmaatschappij tot een boete van € 3000; de tussenholding krijgt een voorwaardelijke boete van eveneens € 3000.

De man is enig aandeelhouder en bestuurder van twee bedrijven in Eindhoven die zich bezighouden met de verhuur van onder meer draai- en zweefmolens. Om kosten te besparen liet hij de attracties niet meer de verplichte jaarlijkse keuring ondergaan bij de aangewezen instanties. Hij vervalste oude keuringscertificaten en bood de attracties vervolgens met deze papieren via internet te huur aan. 

De huurders gingen er vanuit dat de attracties goedgekeurd waren. De man misleidde deze mensen en veroorzaakte bovendien een reëel risico of gevaar voor de volksgezondheid door mogelijk ondeugdelijke attracties te verhuren en te gebruiken. Hij handelde daarbij puur uit winstbejag. De man werkt nog steeds in de exploitatie van speel- en attractietoestellen. De rechtbank legt daarom naast de taakstraf een voorwaardelijke celstraf op om hem ervan te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen. De rechtbank stelde verder vast dat de verdachte en zijn twee bedrijven samen gedurende een langere periode wederrechtelijk voordeel hebben genoten. Dit voordeel wordt geschat op € 43.406,70 en moet aan de Staat worden afgedragen

Uitspraken

Meest gelezen berichten