Geen belemmering voor nieuwe praktijk fysiotherapie in Valkenswaard

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Geen belemmering voor nieuwe praktijk fysiotherapie in Valkenswaard
's-Hertogenbosch, 19 november 2015

Een praktijk voor onder meer fysio- en manuele therapie mag zich vestigen in Valkenswaard. De gevreesde concurrentie is voor de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant geen reden om die vestiging te verbieden.

De gemeente Valkenswaard verleende op 20 augustus van dit jaar een vergunning voor de komst van een praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie, maatschappelijk werk, ergotherapie, diëtetiek en psychologie. Een collectief zorgverleners dat een centrum voor fysiotherapie nabij de beoogde locatie in Valkenswaard heeft, maakte bezwaar tegen dit besluit en verzocht de rechter een voorlopige voorziening te treffen.

Volgens de zorgverleners zijn fysiotherapeuten al ruim vertegenwoordigd in Valkenswaard. Bovendien bestaat er landelijk een overschot een fysiotherapeuten en is de financiële positie van zorgverleners door bezuinigingen achteruit gegaan. De bezwaren richten zich dus met name op concurrentiebelangen. De voorzieningenrechter oordeelt dat het niet de taak van een gemeente is om de concurrentieverhoudingen te regelen, behalve als dit zou leiden tot een duurzame ontwrichting van het voorzieningenniveau. De zorgverleners hebben erkend dat daarvan geen sprake zal zijn. Zolang dit het geval is, is voor de verlening van de vergunning niet van belang of de vestiging van de nieuwe praktijk nadelige gevolgen heeft voor het bestaande centrum voor fysiotherapie en andere zorgverleners in de directe omgeving.
De rechter ziet geen aanleiding voor het treffen van een voorlopige voorziening en wijst het verzoek daarom af.

Uitspraken

Meest gelezen berichten