Gemeente Eindhoven moet opnieuw beslissen over schadevergoeding aan supermarkt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Gemeente Eindhoven moet opnieuw beslissen over schadevergoeding aan supermarkt
's-Hertogenbosch, 03 maart 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag het beroep van een supermarkt aan het Cassandraplein tegen de gemeente Eindhoven gegrond verklaard. De supermarkt had, samen met een slijterij en een ijssalon, de gemeente gevraagd om een bedrag van ruim 4,2 miljoen euro. Dit om de omzetschade die de drie winkels hebben geleden door wegwerkzaamheden in 2012 en 2013 aan de Orpheuslaan, Sterrenlaan en Muzenlaan in Eindhoven te compenseren.

De gemeente had het verzoek op basis van een rapport van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ) afgewezen. De rechtbank oordeelt dat dit rapport op verschillende punten onvoldoende deugdelijk onderbouwd is. Zoals onder meer het noemen van twee oorzaken voor omzetstijgingen, terwijl daarvoor mogelijk méér oorzaken zijn aan te wijzen. Daarom mocht de gemeente haar besluit om geen vergoeding voor omzetschade toe te kennen, niet baseren op dit advies.

De rechtbank draagt de gemeente Eindhoven op om een nieuwe beslissing te nemen op het verzoek van de supermarkt.

Uitspraken

Meest gelezen berichten