Gemeente mocht geen vergunning verlenen voor overkapping in Best

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Gemeente mocht geen vergunning verlenen voor overkapping in Best
's-Hertogenbosch, 24 april 2015
De rechtbank Oost-Brabant heeft bepaald dat de vergunning voor het plaatsen van een overkapping in Best niet afgegeven had mogen worden.
 

De gemeente Best verleende in juli vorig jaar een vergunning voor het plaatsen van een overkapping aan de voorzijde van een woning in Best. De buurman maakte hier bezwaar tegen, maar dat wees de gemeente af. Daarop stapte de buurman naar de rechter.
 
Volgens de buurman is de vergunning onder meer in strijd met het bestemmingsplan. Een overkapping zoals nu is gemaakt, mag alleen aan de achterzijde van de woning worden geplaatst. De rechtbank gaat hier in mee. De gemeente zou onder bepaalde omstandigheden hebben mogen afwijken van het bestemmingsplan, maar dat was in deze situatie niet mogelijk. Dit kan volgens het beleid van de gemeente namelijk alleen als een bestemmingsplan ouder is dan tien jaar. Het geldende bestemmingsplan is echter in 2012 onherroepelijk geworden.
 
De rechtbank stelt vast dat de gemeente geen vergunning had mogen verlenen voor de bouw van de overkapping. Dit betekent dat de gemeente een nieuw besluit moet nemen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten