Laden...

Gevangenisstraf voor man die massagesalon in brand stak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Gevangenisstraf voor man die massagesalon in brand stak
's-Hertogenbosch, 22 november 2018

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 79-jarige man uit Boxtel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. De man stak een massagesalon in brand en hij verspreidde onder meer naaktfoto’s van een werknemer van die salon.

De man was verliefd op een medewerker van een massagesalon in Eindhoven waar hij regelmatig kwam. Hij wilde dat zij stopte met haar werk daar. Om dat te bewerkstelligen, stak hij in januari dit jaar de massagesalon in brand. In het pand boven de salon lagen op dat moment studenten te slapen.
De man maakte zich daarnaast schuldig aan smaadschrift en belediging. Hij hing beledigende, grievende teksten en naaktfoto’s van de vrouw op in haar buurt en spuugde hij haar in het gezicht. Ook stuurde hij haar ouders brieven waarin hij vertelde over de ‘erotische werkzaamheden’ van hun dochter bij de massagesalon. Volgens hem waren ook deze acties erop gericht om de vrouw te laten stoppen met het werk bij de massagesalon.

Foto ter illustratie

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de man met de brandstichting een groot gevaar veroorzaakte voor de studenten die boven in het pand lagen te slapen. De man wist dat er mensen in het pand woonden. Het is maar toeval dat één van de studenten de man hoorde op het moment dat hij de brand stichtte en zodoende alarm kon slaan. Gezien de snelle rookontwikkeling en de gedegen aanpak van de brandstichting had het veel ernstiger kunnen aflopen. De man was alleen maar gericht op zijn eigen doel zonder te denken aan de gevolgen voor anderen. Ook later gaf hij weinig blijk van berouw of toonde hij weinig inzicht in de ernst van de zaak. In strafmatigende zin houdt de rechtbank onder meer rekening met zijn hoge leeftijd en het feit dat de kans op herhaling als laag wordt ingeschat.

De man moet de studenten schadevergoedingen betalen van in totaal 8.908,57 euro. Aan de medewerker van de massagesalon moet hij een schadevergoeding van 750 euro betalen.

Uitspraak