Helmondse krijgt celstraf voor prostitueren en uitbuiten minderjarige

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Helmondse krijgt celstraf voor prostitueren en uitbuiten minderjarige
's-Hertogenbosch, 18 februari 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 41-jarige vrouw uit Helmond veroordeeld voor mensenhandel. Ze krijgt een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De vrouw moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 1.500 euro.

De vrouw bracht een destijds 17-jarig minderjarig en sterk beïnvloedbaar meisje in de prostitutie en heeft daar een aantal maanden financieel van geprofiteerd. Zo plaatste de vrouw een seksadvertentie voor het slachtoffer op internet en verstrekte ze haar condooms. De vrouw bracht het meisje verschillende keren van en naar een prostitutieplek en bewoog het meisje haar verdiensten af te staan.

De rechtbank rekent het de vrouw zwaar aan dat zij misbruik maakte van een jong en kwetsbaar meisje terwijl zij wist van haar kwetsbare positie. Daar komt bij dat de vrouw zegt eerder zelf slachtoffer te zijn geweest van seksueel geweld en slachtoffer te zijn geweest van een loverboy. Dit heeft haar niet belet een minderjarige tot prostitutie aan te zetten. De rechtbank houdt ook rekening  met de problemen die de vrouw zelf in haar leven heeft ondervonden en neemt het advies van de reclassering over dat zij moet worden behandeld voor haar problematiek. De rechtbank legt de behandeling als bijzondere voorwaarde op.

De rechtbank heeft in deze zaak ook een klant van het slachtoffer veroordeeld. Een 41-jarige man uit Deurne werd veroordeeld voor het plegen van ontucht. De rechtbank legde hem een gevangenisstraf van 90 dagen op, waarvan 89 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 100 uur. Daarnaast moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 500 euro. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de man niet eerder is veroordeeld en dat de ontucht inmiddels meer dan 3 jaar geleden gepleegd is. Daarnaast heeft de man openheid van zaken gegeven, ziet hij de ernst van wat hij heeft gedaan in en toonde hij oprecht berouw.

Uitspraken

Meest gelezen berichten