Hof behandelt vordering tenuitvoerlegging voorwaardelijke gevangenisstraf Sytze van der V.

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Hof behandelt vordering tenuitvoerlegging voorwaardelijke gevangenisstraf Sytze van der V.
's-Hertogenbosch, 18 november 2011

Aanstaande maandag 21 november om 16.00 uur behandelt de raadkamer van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch de vordering van het Openbaar Ministerie tot de tenuitvoerlegging van de voorwaardelijke gevangenisstraf van Sytze van der V. wegens het niet naleven van de bijzondere voorwaarde door hem.

Openbaar

De zitting is openbaar en kan dus door publiek en pers worden bijgewoond.

Pers

Media die opnames tijdens de zitting willen maken, dienen zich vóór 21 november 12.00 uur aan te melden. Hiervoor kunt u terecht bij de afdeling Communicatie & Voorlichting van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch op het telefoonnummer: 073 - 620 40 72

Achtergrond

Het hof veroordeelde Van der V. op 22 juni 2009 tot 36 maanden gevangenisstraf waarvan 9 maanden voorwaardelijk wegens ontucht bij minderjarigen. Tevens bepaalde het hof dat hij zich gedurende een periode van vijf jaar moet gedragen naar de voorschriften en aanwijzingen van de reclassering.

De Hoge Raad oordeelt op 30 maart 2010 dat het gerechtshof ’s-Hertogenbosch de zaak deels moet overdoen. Eén van de vier tenlastegelegde zedendelicten acht de Hoge Raad niet bewezen. De Hoge Raad geeft het gerechtshof de opdracht dat feit opnieuw te berechten.

Op 29 juni 2010 acht het gerechtshof ’s-Hertogenbosch de man schuldig aan dit feit en oordeelt dat hij hiervoor plus voor de eerder bewezen verklaarde feiten een gevangenisstraf krijgt van 36 maanden (waarvan 9 maanden voorwaardelijk) met een proeftijd van 5 jaar plus reclasseringstoezicht.

Uitspraken

Meest gelezen berichten