Hoger beroep ‘vechtpartij Eindhoven’ niet openbaar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Hoger beroep ‘vechtpartij Eindhoven’ niet openbaar
's-Hertogenbosch, 09 oktober 2013

Op woensdag 27 november aanstaande behandelt het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch de strafzaken over de vechtpartij in Eindhoven. De behandeling van het hoger beroep gebeurt achter gesloten deuren.

In hoger beroep staan twee jongemannen uit België terecht. De rechtbank Oost-Brabant veroordeelde hen op 28 augustus 2013 respectievelijk tot 6 maanden jeugddetentie waarvan 3 maanden voorwaardelijk en 10 maanden jeugddetentie waarvan 4 maanden voorwaardelijk voor hun aandeel in de vechtpartij die op 4 januari van dit jaar plaatsvond in Eindhoven. Het OM is tegen deze vonnissen in beroep gegaan.

Achter gesloten deuren

Beide mannen waren ten tijde van het delict minderjarig. In de wet staat dat de behandeling van zaken met minderjarige verdachten achter gesloten deuren plaatsvindt. Op dat uitgangspunt kan de voorzitter van het hof een uitzondering maken. De voorzitter heeft beslist dat de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van deze jonge verdachten zwaarder weegt dan het belang van een openbare behandeling. De behandeling van de zaken vindt dus achter gesloten deuren plaats.

Voorafgaand aan deze beslissing zijn de standpunten van de advocaat- generaal (Openbaar Ministerie) en de verdediging ingewonnen. Ook zij waren van mening dat de zaken niet in het openbaar moeten worden behandeld. Op 14 augustus jl. behandelde de rechtbank Oost-Brabant deze zaken eveneens achter gesloten deuren.

Uitspraken openbaar

De uitspraken in deze zaken vinden wel in het openbaar plaats.

Uitspraken