Huurovereenkomst woonwagenkamp Gemert ontbonden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Huurovereenkomst woonwagenkamp Gemert ontbonden
's-Hertogenbosch, 26 mei 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft de huurovereenkomst van 4 woonwagenbewoners met de gemeente Gemert-Bakel ontbonden. De bewoners moeten hun achterstallige huur aan de gemeente betalen en hun woonwagen en standplaats ontruimen. De gemeente heeft echter laten weten niet tot ontruiming over te gaan als de bewoners de lopende huurtermijnen betalen en er reële betalingsafspraken kunnen worden gemaakt om de huurachterstand te voldoen.

De gemeente wil de huurovereenkomst opzeggen omdat de woonwagenbewoners hun huur jarenlang niet betaalden. Volgens de bewoners stelden zij de betaling van de huur uit, totdat de gemeente de gebreken aan de woonwagens zou hebben hersteld.
 
De gemeente geeft aan door deze huurders niet op de hoogte te zijn gesteld van de gebreken. En omdat deze woonwagenbewoners niet kunnen aantonen dat zij de gemeente wél hebben ingelicht, oordeelt de rechter dat de huurovereenkomst wordt ontbonden. Daarbij komt dat het bedrag van de niet betaalde huur niet in overeenstemming is met de ernst van de gestelde gebreken (onder andere vochtproblemen, scheuren in de muren en plafonds, schimmelvorming, slechte afwatering, deuren en ramen die niet goed sluiten) en de mate van het gederfde huurgenot.

Uitspraken

Meest gelezen berichten