Inbreker uit Eindhoven krijgt celstraf

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Inbreker uit Eindhoven krijgt celstraf
's-Hertogenbosch, 29 september 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 40-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, voor een woninginbraak en 2 pogingen daartoe.

De verdachte probeerde in maart van dit jaar tevergeefs de voordeuren van een café in Eersel te forceren met een breekijzer. Vervolgens reed hij twee keer met een auto tegen de deuren. Hij ging er uiteindelijk zonder buit vandoor. Een dag eerder was de verdachte op de vlucht geslagen toen hij in Berkel-Enschot werd betrapt terwijl hij de schuifpui van een woning probeerde te forceren. In februari 2016 lukte het de verdachte wel een woning binnen te dringen. Hij sloeg op klaarlichte dag een raam in van een woning in Lage Mierde en haalde een paar werkhandschoenen weg.

De rechtbank legt de man een lagere straf op dan de officier van justitie eiste omdat de rechtbank onvoldoende bewijs ziet voor de verdenking dat de man een gestolen auto en gestolen kentekenplaten in bezit had. Ook van een tenlastegelegde diefstal van een bladblazer en een jerrycan in Tilburg spreekt de rechtbank de man vrij.
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte kennelijk de ernst niet inziet van het leed dat hij de benadeelden aandeed. Bovendien pleegde hij de delicten tijdens proeftijden van eerdere veroordelingen voor soortgelijke feiten. Daarnaast  was hij destijds geschorst uit zijn voorlopige hechtenis onder de voorwaarde dat hij zich zou laten behandelen, maar in februari keerde hij niet terug van onbegeleid verlof.

De rechtbank legt een deels voorwaardelijke straf op en koppelt daaraan enkele bijzondere voorwaarden. Zo moet de verdachte zich onder meer laten begeleiden door ambulante forensische zorg en zich melden bij de verslavingsreclassering. Hij moet het slachtoffer van de woninginbraak een schadevergoeding betalen van 794,51 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten