Inhoudelijke behandeling vechtpartij Vestdijk Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Inhoudelijke behandeling vechtpartij Vestdijk Eindhoven
's-Hertogenbosch, 13 augustus 2013

Woensdag 14 augustus behandelt de rechtbank Oost-Brabant de strafzaak over de vechtpartij op 4 januari jl. op de Vestdijk in Eindhoven. In deze zaak staan vier jonge mannen uit België terecht; één meerderjarige en drie minderjarige verdachten.

De planning van de inhoudelijke behandeling is als volgt:


9.00 uur: twee minderjarige verdachten (beiden toen 17 jaar)
13.00 uur: een meerderjarige verdachte (van 19 jaar)
15.00 uur: een minderjarige verdachte (van toen 15 jaar)

De behandeling van de zaak om 13.00 uur is openbaar.
Fotografen en verslaggevers die audiovisuele opnames willen maken kunnen zich voor 17.00 uur dinsdag 13 augustus melden bij de afdeling Communicatie van de rechtbank Oost-Brabant. De rechtbank hanteert de persrichtlijn.

Achter gesloten deuren
In de zaken om 9.00 uur en 15.00 uur wordt het jeugdstrafrecht toegepast. In zaken met minderjarige verdachten is het uitgangspunt dat de zitting achter gesloten deuren plaatsheeft. Dat is in de wet vastgelegd.
Diverse media hebben voorafgaand aan de zitting verzoeken gedaan tot bijzondere toegang om deze zaken te mogen bijwonen. De voorzitter van de meervoudige kamer die deze zaak behandelt, heeft besloten de verzoeken niet te honoreren. Daarbij heeft meegewogen dat het belang van openbare behandeling niet opweegt tegen de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de jonge verdachten.

De uitspraak van de rechtbank in zowel de zaak van de meerderjarige verdachte als de zaken van de minderjarigen verdachten heeft wel in het openbaar plaats.

Lees hier het zaaksdossier over de vechtpartij op de Vestdijk in Eindhoven.

Meest gelezen berichten