Inhoudelijke behandeling zaak vechtpartij Vestdijk Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Inhoudelijke behandeling zaak vechtpartij Vestdijk Eindhoven
's-Hertogenbosch, 05 september 2013

Woensdag 14 augustus behandelt de rechtbank Oost-Brabant de strafzaak over de vechtpartij op 4 januari jl. op de Vestdijk in Eindhoven. In deze zaak staan vier jonge mannen uit België terecht; één meerderjarige en drie minderjarige verdachten.

Poging tot doodslag

In hoger beroep staan twee Belgische jongemannen terecht, die door de rechtbank op 28 augustus jl. zijn veroordeeld voor het samen plegen van een poging tot doodslag op een man. De rechtbank Oost-Brabant legde een (nu) 18-jarige man tien maanden jeugddetentie op waarvan vier maanden voorwaardelijk. Een 17-jarige verdachte kreeg zes maanden jeugddetentie, waarvan de helft voorwaardelijk.

Voorrang

Het Openbaar Ministerie ging in beide zaken in hoger beroep en vroeg het hof om de zaken met voorrang te behandelen. Vanwege de grote maatschappelijke onrust die de vechtpartij heeft veroorzaakt, geeft het hof hieraan gehoor.

Openbaarheid

Het hof moet zich nog buigen over de vraag of de zaken ook in hoger beroep achter gesloten deuren worden behandeld. In zaken met minderjarige verdachten is dit het uitgangspunt. Dat is in de wet vastgelegd. Het hof hoopt hier zo snel mogelijk een beslissing over te nemen.

Uitspraken