Inhoudelijke behandeling zwemschoolhouder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Inhoudelijke behandeling zwemschoolhouder
's-Hertogenbosch , 21 mei 2010

Op maandag 31 mei a.s. start de inhoudelijke behandeling inzake de zwemschoolhouder die wordt verdacht van een poging tot verkrachting, het plegen van ontuchtige handelingen en het bezit van kinderporno. Er zijn vooralsnog acht dagen voor de behandeling van de zaak gepland.

De inhoudelijke behandeling begint maandag 31 mei a.s. om 10.00 uur en is openbaar. Belangstellenden zijn welkom de zitting bij te wonen, waarbij direct betrokkenen voorrang krijgen. De publieke tribune van de zittingszaal heeft plaats voor maximaal 90 belangstellenden. Daarnaast richt de rechtbank een meekijkzaal in, waar nog eens ongeveer 40 mensen de zaak via een videoverbinding kunnen volgen.

De rechtbank verzoekt belangstellenden er rekening mee te houden dat ze, zodra het maximumaantal is bereikt, niet meer tot de zittingszaal of de meekijkzaal kunnen worden toegelaten. Daarnaast dienen mensen er - gezien de verwachte belangstelling - rekening mee te houden dat er enige wachttijd kan ontstaan in verband met de gebruikelijke toegangscontrole. De rechtbank verzoekt belangstellenden dan ook tijdig bij het paleis van justitie aanwezig te zijn.

Mededeling voor de pers

De rechtbank hanteert de persrichtlijn 2008. Dat betekent dat audiovisuele media zich uiterlijk een dag voor de zitting bij de afdeling Communicatie & Voorlichting van de rechtbank ’s-Hertogenbosch moeten aanmelden. Voor het maken van opnames tijdens de zitting geldt in deze zaak een poolregeling. Dat betekent dat één regionale omroep (Omroep Brabant) en één landelijke omroep (NOS) toestemming hebben tijdens de zitting beeld- en geluidsopnames te maken. Zij fungeren als pool voor het afstaan van opnames aan andere audiovisuele media. In de meekijkzaal mogen geen opnames worden gemaakt.

Media kunnen zich wenden tot de afdeling productie van Omroep Brabant (Erik Emmen via telefoonnummer 040 29 49 128) of de afdeling productie van de NOS (telefoonnummer 035 677 80 52) voor het afnemen van beeld- en/of geluidsmateriaal.

Uitspraken

Meest gelezen berichten