Jarenlange celstraf voor reeks overvallen op tankstations in regio Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Jarenlange celstraf voor reeks overvallen op tankstations in regio Eindhoven
's-Hertogenbosch, 03 mei 2016

Een 29-jarige man uit Eindhoven is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 9 maanden voorwaardelijk. De man pleegde in januari van dit jaar 5 overvallen op tankstations en deed één poging daartoe.

De man ging in een periode van een paar weken 6 keer tankstations in Eindhoven, Veldhoven en Best binnen en bedreigde daar de medewerkers met een mes. In het tankstation in Veldhoven pleegde hij tweemaal een overval. Hij eiste geld uit de kassa en/of sigaretten en ging er in 5 gevallen met de buit vandoor. In een geval verliet hij het tankstation met lege handen.

De rechtbank houdt er rekening mee dat de man snel aan geld wilde komen om een schuld van 1.500 euro aan zijn dealer af te lossen. Hij hield echter geen rekening met de gevolgen van zijn handelen voor de slachtoffers. Bovendien verkeerde hij tijdens de delicten onder invloed van cocaïne, waarvan hij de negatieve uitwerking op zijn gedrag kende. Desondanks pakte hij die drug. Anderzijds weegt mee dat de man de overvallen in een vroeg stadium bekende en ook verder zijn volledige medewerking aan het onderzoek heeft verleend. Daarnaast blijkt hij gemotiveerd om te stoppen met het gebruik van harddrugs.
De rechtbank legt een deel van de straf voorwaardelijk op om de man ervan te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen. Aan die voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo moet de verdachte onder meer deelnemen aan een gedragsinterventie en zich laten behandelen voor zijn drugsverslaving. Ook moet hij schadevergoedingen aan de slachtoffers betalen van in totaal ruim 5.000 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten