Jarenlange celstraf voor woningoverval in Asten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Jarenlange celstraf voor woningoverval in Asten
's-Hertogenbosch, 15 oktober 2015

Een 40-jarige Arnhemmer is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden. De man pleegde in maart van dit jaar een woningoverval in Asten.

De verdachte belde aan bij de woning van een 62-jarige vrouw, duwde haar vervolgens naar binnen en riep dat het om een overval ging. Hij trok het slachtoffer op een bed, bond haar handen en voeten vast met tape en plakte ook tape over haar mond. Ook gooide de man een dekbed over het hoofd van de vrouw en doorzocht hij de woning. Voordat hij er met onder meer een portemonnee en 2 telefoons vandoor ging, sloot de man het slachtoffer op in een kamer. Diezelfde dag haalde hij met de pinpas van de vrouw 1.250 euro van haar rekening.

De rechtbank oordeelt dat het om een ernstig strafbaar feit gaat. De eigen woning is bij uitstek een plek waar iemand zich veilig moet kunnen voelen. Een woningoverval draagt bij aan een onveilig gevoel in de maatschappij en in het bijzonder bij het slachtoffer. De man hield hier geen rekening mee toen hij snel aan geld wilde komen. Tijdens de zitting gaf de vrouw aan dat zij nog dagelijks last heeft van de overval. In het voordeel van de man weegt de rechtbank mee dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft en daardoor enigszins verminderd toerekeningsvatbaar is voor zijn daden. Bovendien betuigde de man spijt en verklaarde hij alle schade aan het slachtoffer te willen vergoeden. De rechtbank wees de gevorderde schade van 847,41 euro toe.

Uitspraken

Meest gelezen berichten