Jeugddetentie voor 2 gewapende overvallen in Nuenen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Jeugddetentie voor 2 gewapende overvallen in Nuenen
's-Hertogenbosch, 19 februari 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 17-jarige jongen uit Geldrop veroordeeld voor 2 gewapende overvallen op tankstations. De jongen krijgt 194 dagen jeugddetentie, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Verder legt de rechtbank hem een leerstraf van 30 uur en een taakstraf van 120 uur op.

De jongen liep op 28 juli en 31 augustus vorig jaar 2 verschillende tankstations binnen in Nuenen. Hij bedreigde de medewerkers met een nepvuurwapen en dwong ze geld uit de kassa in een plastic zak te stoppen. Bij het ene tankstation maakte hij 645 euro buit en bij het andere 100 euro.

De rechtbank rekent het de jongen zwaar aan dat hij in ruim een maand tijd tweemaal een tankstation heeft beroofd. Hij was verslaafd aan nicotine en wilde snel aan geld komen om niet langer afhankelijk te zijn van vrienden voor het kopen van sigaretten. Hij ging daarbij volstrekt voorbij aan wat de overvallen voor de slachtoffers betekenen. Een psycholoog die de jongen onderzocht stelde vast dat de jongen inmiddels sterke gevoelens van schuld en schaamte heeft en dat hij lijkt doordrongen van de impact op de slachtoffers. De 14 dagen jeugddetentie hebben bovendien een grote indruk op hem gemaakt. Om de kans op recidive te verkleinen en in het belang van een gunstige ontwikkeling van de jongen legt de rechtbank reclasseringstoezicht op en een leerstraf zodat hij anders leert omgaan met zijn problemen, stress, emoties en groepsdruk.

Uitspraken

Meest gelezen berichten