Jeugddetentie voor gewapende overvallen op tankstations Boxtel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Jeugddetentie voor gewapende overvallen op tankstations Boxtel
's-Hertogenbosch, 07 december 2015

Een 17-jarige jongen uit Boxtel is vandaag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot 10 maanden jeugddetentie. Hij pleegde een gewapende overval op een tankstation in Boxtel en probeerde hetzelfde bij een ander tankstation in zijn woonplaats.

De jongen ging op 26 februari van dit jaar een tankstation in Boxtel binnen en perste een medewerker af. Hij bedreigde de medewerker met een mes en vroeg om geld uit de kassa. De jongen ging er uiteindelijk met een bedrag van bijna 200 euro vandoor. Een paar dagen later probeerde hij hetzelfde bij een ander tankstation in Boxtel. Hij bedreigde twee medewerkers met een mes, maakte richting één van hen stekende bewegingen en eiste geld. De jongen maakte bij deze overval geen buit.

De rechtbank rekent het de jongen zwaar aan dat hij geweld gebruikte bij de overvallen door met een mes te dreigen. Dit is voor slachtoffers een bijzonder traumatische ervaring waar zij nog jarenlang last van kunnen hebben. De jongen hield hier op geen enkele manier rekening mee toen hij besloot op deze gewelddadige manier snel aan geld te willen komen. De rechtbank acht het zeer zorgwekkend dat de verdachte op zo’n jonge leeftijd twee keer in korte tijd is overgegaan tot het plegen van dergelijke ernstige feiten.
De jongen heeft aangegeven niet te willen meewerken aan begeleiding door de jeugdreclassering en andere vormen van hulpverlening. Daarom rest de rechtbank niet anders dan het opleggen van een binnen het jeugdrecht lange vrijheidsbenemende straf. Naast de detentie moet de jongen de slachtoffers en benadeelde tankstations schadevergoedingen betalen van in totaal 2.605,81 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten