Kruip op 6 september in de huid van de rechter 'toen en nu' op de Citadel 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Kruip op 6 september in de huid van de rechter 'toen en nu' op de Citadel 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch, 11 augustus 2016

Altijd al een kijkje willen nemen in de rechtspraak van eeuwen geleden? Benieuwd hoe het er vroeger aan toe ging tijdens een zitting en hoe dat nu gaat? Tijdens de Week van de Rechtspraak, op dinsdag 6 september 2016 van 13.30-15.30 uur, organiseert de rechtbank Oost-Brabant samen met het gerechtshof 's-Hertogenbosch en het Brabants Historische Informatie Centrum (BHIC) de interactieve middag ‘Op de stoel van de rechter – toen en nu’. Ontdek en vergelijk vonnissen door de eeuwen heen.

Tijdens deze interactieve middag op de Citadel laat het BHIC aan de hand van voorbeelden zien hoe zaken vroeger berecht werden. We geven een inkijkje in de manier van straffen door de rechtbank en het gerechtshof van eeuwen geleden. Hoe hoog waren de straffen, welke woorden gebruikten de rechters van toen en in welke gevangenissen kwamen de overtreders dan terecht?
Bij deze bijeenkomst zijn ook enkele rechters en raadsheren van de rechtbank en het gerechtshof aanwezig om de vergelijking te maken met hoe zij zaken nu behandelen en welke straffen worden opgelegd.

Week van de Rechtspraak

De Week van de Rechtspraak heeft jaarlijks plaats in september (dit jaar van maandag 5 t/m zondag 11 september). Tijdens deze landelijke week organiseren alle gerechten één of meerdere activiteiten voor het publiek. Dit jaar is het thema ‘De rechter tussen staat en straat’.

Aanmelden

Altijd al willen weten hoe een rechter tot zijn/haar oordeel komt, denkt over straffen en hoe de straffen door de jaren heen zijn veranderd of misschien wel hetzelfde zijn gebleven? Er zijn 60 plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan voor deze gratis middag. Je kunt je aanmelden bij het BHIC in 's-Hertogenbosch, onder vermelding van ‘Week van de Rechtspraak’. In de laatste week van augustus ontvang je van het BHIC een e-mail met alle praktische informatie over deze middag.

Wanneer: dinsdag 6 september van 13.30-15.30 uur
Locatie: Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC)
        Adres: Zuid-Willemsvaart 2, ’s-Hertogenbosch (Citadel)

Uitspraken

Meest gelezen berichten