Laadpunt mag er komen op verzorgingsplaats langs snelweg bij Geffen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Laadpunt mag er komen op verzorgingsplaats langs snelweg bij Geffen
's-Hertogenbosch, 16 februari 2015

Een Amsterdams bedrijf mag een oplaadstation voor elektrische voertuigen aanleggen op verzorgingsplaats de Geffense Barrière aan de snelweg A59. Dit besliste de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

De minister van Infrastructuur en Milieu verleende in mei vorig jaar een vergunning aan het bedrijf voor het plaatsen van een oplaadstation op de verzorgingsplaats aan de A59 bij Geffen. De eigenaar van het tankstation op die verzorgingsplaats ging samen met de Vereniging Particuliere Rijkswegvergunningen van Tankstations (VPR) in beroep tegen dit besluit. De tankstationeigenaar en de VPR stellen onder meer dat de beoogde locatie voor het oplaadstation fysiek onmogelijk en niet veilig is. Op de plek waar een transformatorhuisje voor het oplaadstation moet komen staan, is nu namelijk een laadpunt van de LPG-tank van het tankstation. Het bedrijf weerspreekt dit niet.

De rechtbank bepaalt dat minister de vergunning op dit onderdeel niet had mogen verlenen. Alle andere beroepsgronden tegen de komst van het oplaadstation, worden door de rechtbank afgewezen. Dat betekent dat het bedrijf het oplaadstation mag aanleggen, met uitzondering van het transformatorhuisje.

Uitspraken

Meest gelezen berichten