Laatste Belgische verdachte geweld Eindhoven nog twee maanden vast

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Laatste Belgische verdachte geweld Eindhoven nog twee maanden vast
's-Hertogenbosch, 25 juni 2013

Een 18-jarige man uit Turnhout (België) moet nog zestig dagen langer in voorlopige hechtenis blijven. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant vanmiddag bepaald. Het openbaar ministerie verdenkt de toen 17-jarige ervan dat hij met anderen betrokken was bij een vechtpartij op 4 januari jl. op de Vestdijk in Eindhoven.

De rechtbank heeft bij een minderjarige verdachte de wettelijke opdracht te onderzoeken of hij in afwachting van het strafproces op vrije voeten kan worden gesteld. Volgens de raadkamer gaat het echter om een ernstig geweldsfeit en is de rechtsorde geschokt. Daarom wijst de raadkamer de vordering van het openbaar ministerie toe om de voorlopige hechtenis met zestig dagen te verlengen. De raadkamer wijst het verzoek van de advocaat van de man af om de voorlopige hechtenis te schorsen, omdat er geen persoonlijke belangen zijn die een schorsing zouden rechtvaardigen.