Laden...

Laatste kans na diefstal van beveiligingscamera's en bedreiging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Laatste kans na diefstal van beveiligingscamera's en bedreiging
's-Hertogenbosch, 10 februari 2022

De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een 42-jarige man uit Eindhoven tot de maximale taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 jaar. Hij maakte zich onder meer schuldig aan diefstal van een groot aantal beveiligingscamera’s, pleegde twee winkeldiefstallen en bedreigde bij één van die diefstallen een medewerker van de supermarkt.

De verdachte haalde tussen juni en augustus 2020 verschillende beveiligingscamera’s van de gevel van winkels, particulieren en een restaurant in Eindhoven en Veldhoven. In één geval bleef het bij een poging tot diefstal.

Foto ter illustratie.

Daarnaast haalde hij in Best twee deurbelcamera’s weg uit een bouwmarkt. In augustus van dat jaar werd de verdachte betrapt toen hij uit een supermarkt in Eindhoven flessen shampoo en vlees weghaalde. Nadat hij staande werd gehouden bedreigde hij een medewerker van de supermarkt. Verder haalde de verdachte een lokfiets weg en had hij een gestolen auto in bezit.

De rechtbank houdt er rekening mee dat de verdachte afgelopen jaren meerdere keren is veroordeeld voor vermogensdelicten en bedreigingen. Toch geeft de rechtbank hem een laatste kans. Door een tragische gebeurtenis in zijn leven lijkt het crimineel gedrag vanaf medio 2021 te zijn beëindigd en vond de verdachte rust bij een nieuwe relatie. Hij is vertrokken uit Eindhoven, gestopt met het gebruik van harddrugs en lijkt afstand te hebben genomen van het criminele circuit. Deze positieve ontwikkeling wil de rechtbank niet doorkruisen met een gevangenisstraf. De rechtbank legt daarom de maximale taakstraf op, die hij buiten Eindhoven kan uitvoeren. Daarnaast krijgt de verdachte een hoge voorwaardelijke celstraf om te voorkomen dat hij opnieuw de fout ingaat.

Uitspraak