Laden...

Leraar vrijgesproken van ontucht met minderjarige leerling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Leraar vrijgesproken van ontucht met minderjarige leerling
's-Hertogenbosch, 17 maart 2021

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 36-jarige man uit Landhorst vrijgesproken. Een leerling deed aangifte van ontucht tegen deze leraar van een school in Gemert.

Volgens de officier van justitie pleegde de leraar ongeveer 5 jaar geleden ontucht met een leerling van zijn school. Het destijds 15-jarige meisje verklaarde dat zij na het gala in mei 2016 contact kreeg met een leraar en dat ze elkaar in de maanden erop veelvuldig berichtjes stuurden en met elkaar afspraken. Hierbij zouden ze ook seks hebben gehad. De leraar ontkent dit alles stellig.

De rechtbank constateert dat er onvoldoende bewijs is om de verklaring van het meisje te ondersteunen. Zo zit in het dossier geen enkel bericht waaruit blijkt dat de leraar en het meisje contact met elkaar hebben gehad, terwijl er volgens de leerling contact via social media zou zijn geweest.

De rechtbank stelt daarnaast vast dat de getuigenverklaringen de aangifte niet in voldoende mate kunnen bevestigen omdat ze te weinig specifiek zijn, niet aansluiten bij de aangifte of enkel zien op informatie van het meisje zelf. Niemand heeft de leraar met het meisje samen gezien. Nu slechts sprake is van een aangifte die niet ondersteund wordt door voldoende dragend en overtuigend steunbewijs, wordt de leraar vrijgesproken.

Uitspraak