Man (78) vrijgesproken van bedreiging buren met bijl en stuk hout

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man (78) vrijgesproken van bedreiging buren met bijl en stuk hout
's-Hertogenbosch , 17 april 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 78-jarige man uit Schijndel vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie verdacht de man van bedreiging van zijn buren.

De verdachte zou in november 2013 met een stuk hout voor de deur van zijn buurman hebben gestaan en hebben gedreigd hem ‘een klap in zijn nek te geven’. In februari vorig jaar zou de man hebben gedreigd de buurvrouw met een bijl aan te vallen. De man ontkent beide incidenten.
 
De aangifte van de buurman voor de bedreiging in november 2013 wordt ondersteund door een verklaring van zijn partner. De aangifte van de partner voor de bedreiging in februari 2014 wordt ondersteund door verklaringen van haar dochter en partner. De rechtbank twijfelt echter aan de betrouwbaarheid van deze verklaringen, omdat ze onderling op essentiële punten afwijken. De rechtbank spreekt de man vrij bij gebrek aan voldoende bewijs.

Uitspraken

Meest gelezen berichten