Man 11 jaar na auto-inbraak veroordeeld tot celstraf

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man 11 jaar na auto-inbraak veroordeeld tot celstraf
's-Hertogenbosch, 16 december 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 30-jarige man uit Oss veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 dagen. De man pleegde een auto-inbraak en had verboden wapens en een geringe hoeveelheid drugs in zijn bezit.

In maart 2005 werd uit een afgesloten auto in Oss een autoradio, de navigatie, een mobiele telefoon, zonnebril, woofer, versterker en een aantal cd’s gestolen. In de auto trof de politie een bloedspoor aan bij het voorportier, waarvan het raam was ingeslagen. De politie kwam de verdachte uiteindelijk op het spoor toen hij zijn DNA moest afstaan in een andere zaak.
De rechtbank veroordeelt de man vandaag ook voor het bezit van 0,25 gram MDMA, 65 milliliter GHB en verboden wapens (een werpster en 2 boksbeugels) in 2013 en 2015 in Oss.
 
De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf meegewogen dat de verdachte schade en overlast heeft veroorzaakt bij de eigenaar van de auto. Door verboden wapens in zijn bezit te hebben, zorgde hij voor gevaar vanwege de risico's voor de veiligheid van personen. Ook harddrugs leveren grote gevaren op voor de gezondheid van de gebruikers, terwijl die gebruikers hun verslaving vaak door het plegen van vermogensdelicten proberen te bekostigen. Dit bezorgt de maatschappij ernstige schade.
Anderzijds weegt de rechtbank onder meer mee dat de verdachte de auto-inbraak lang geleden pleegde en dat de DNA-match in 2012 was. Bij de strafoplegging speelt een rol dat het te lang heeft geduurd voor het Openbaar Ministerie de zaak voor de strafrechter bracht. Tot slot heeft de rechtbank de indruk dat de verdachte zijn leven inmiddels weer op de rit heeft gekregen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten