Man cel in voor woninginbraken in Veldhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man cel in voor woninginbraken in Veldhoven
's-Hertogenbosch, 28 januari 2016

Een 23-jarige man uit Eindhoven is vandaag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden voor het plegen van 4 woninginbraken.

De man haalde tussen december 2014 en juni 2015 uit woningen in Veldhoven onder meer een muntenverzameling, sieraden, camera’s, laptops, geld en creditcards weg.
Volgens het Openbaar Ministerie was hij ook verantwoordelijk voor 4 andere woninginbraken in Eindhoven en Veldhoven, maar de rechtbank oordeelt dat hiervoor onvoldoende bewijs is.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat woninginbraken gevoelens van angst en onveiligheid veroorzaken, terwijl iemand zich juist in zijn eigen woning veilig moet kunnen voelen. Daarnaast brengt een woninginbraak materiële schade en overlast met zich mee voor de benadeelden. De man trok zich van dit alles niets aan en handelde puur uit winstbejag. Ook is de man eerder veroordeeld voor vermogensdelicten.

De man moet naast de celstraf van 18 maanden ook nog 10 maanden van een eerder voorwaardelijk opgelegde straf uitzitten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten