Man en vrouw moeten ruim 2,3 miljoen euro betalen voor winst uit verduistering en witwassen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man en vrouw moeten ruim 2,3 miljoen euro betalen voor winst uit verduistering en witwassen
's-Hertogenbosch, 10 juni 2016

Een 62-jarige man uit ’s-Hertogenbosch en een 54-jarige vrouw uit Schijndel moeten in totaal ruim 2,3 miljoen euro betalen aan de Staat. De twee werden eerder veroordeeld voor verduistering en witwassen. De rechtbank Oost-Brabant oordeelt dat dit bedrag de winst is die zij daarmee maakten.

De man was boekhouder en werd in 2014 veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar voor onder meer de verduistering van miljoenen euro’s bij zijn werkgever in Veghel. De vrouw was zijn partner en assistente en kreeg in 2014 een taakstraf van 240 uur voor het met de man witwassen van het door hem verduisterde geld. 

Het Openbaar Ministerie verzocht de criminele winst die de man en vrouw met het verduisteren en witwassen maakten, af te pakken. De rechtbank oordeelt dat de man een wederrechtelijk verkregen voordeel van 2.339.268,75 euro had en de vrouw van 53.286 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten