Man en vrouw vrijgesproken van poging moord Helmond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man en vrouw vrijgesproken van poging moord Helmond
's-Hertogenbosch, 28 september 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 22-jarige man uit Helmond en een 33-jarige vrouw uit Bakel vrijgesproken. Volgens het Openbaar Ministerie probeerden zij vorig jaar een man om het leven te brengen. De rechtbank oordeelt echter dat daarvoor onvoldoende bewijs is.

De politie trof in de nacht van 11 november 2015 een man met zware verwondingen aan in Helmond. De man verklaarde in eerste instantie dat hij niet wist hoe hij het letsel had opgelopen. Een dag later verklaarde hij dat de Helmonder hem had gestoken.

Gelet op het feit dat het slachtoffer in opeenvolgende verklaringen verschillend heeft verklaard wat er gebeurd zou zijn, kan de rechtbank de verklaringen van het slachtoffer alleen gebruiken als deze steun vinden in andere bewijzen. De rechtbank oordeelt dat die andere bewijzen onvoldoende aanwezig zijn. Het verhaal van het slachtoffer wordt op de belangrijke punten niet ondersteund door verklaringen van de verdachten.
Hoe onbevredigend ook: de rechtbank kan daarom niet vaststellen door wie het slachtoffer is gestoken, of wellicht zichzelf heeft verwond. Er kan niet zonder redelijke twijfel worden vastgesteld wat er de bewuste nacht is gebeurd en daarom moeten de verdachten worden vrijgesproken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten