Man krijgt 10 jaar cel voor doodsteken partners ex-vriend

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man krijgt 10 jaar cel voor doodsteken partners ex-vriend
's-Hertogenbosch, 02 oktober 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 31-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. De man stak in Budel de voormalige vriend van zijn partner dood.

De verdachte ging op 19 december vorig jaar naar de woning van zijn ex-vrouw, met wie hij inmiddels weer een relatie had. Daar wachtte hij de voormalige vriend van haar op. Toen die man bij de woning kwam, liep de verdachte op hem af en ontstond er midden op straat een gevecht waarbij de verdachte eenmaal met een mes in de lever van het slachtoffer stak. Het slachtoffer overleed op 7 januari in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.


De verdachte verklaarde dat hij de man alleen had willen bedreigen. Beide mannen hebben een dochtertje met de vrouw en het slachtoffer had een procedure aangespannen bij de rechtbank om voor elkaar te krijgen dat zijn dochter aan hem zou worden toegewezen. De verdachte zei dat hij wilde voorkomen dat beide meisjes uit elkaar zouden gaan en zocht daarom de confrontatie met de man.


Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte een ander het leven ontnam. Hij deed de nabestaanden hiermee onherstelbaar leed aan. De verdachte ging de confrontatie aan terwijl hij een groot mes bij zich had. Ook was hij onder invloed van een grote hoeveelheid amfetamine en een mix van MDMA en alcohol. De verdachte wilde naar eigen zeggen het beste voor de meisjes, maar bereikte met zijn handelen het tegenovergestelde. De meisjes groeien nu (lange tijd) op zonder vaderfiguur in hun leven. De rechtbank houdt er daarnaast rekening mee dat de man licht verminderd toerekeningsvatbaar was toen hij het delict pleegde. Deskundigen stelden namelijk vast dat er bij hem onder meer sprake is van zwakbegaafdheid. Daarnaast heeft de man ADHD en een amfetamineverslaving in combinatie met misbruik van alcohol en xtc.
Naast de celstraf moet de man een schadevergoeding van 13.844,60 euro betalen aan de nabestaanden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten