Man krijgt celstraf en behandeling voor ontucht met neefje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man krijgt celstraf en behandeling voor ontucht met neefje
's-Hertogenbosch, 23 september 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 51-jarige man uit Budel-Dorplein veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

De man pleegde tussen 2011 en 2014 meerde keren ontucht met zijn toen minderjarige neefje. Hierbij was ook sprake van seksueel binnendringen. Verder maakte de man in ieder geval eenmaal foto’s en video’s van seksuele handelingen die de jongen verrichtte. Ook haalde de man zijn neefje over om seksueel getinte foto’s van zichzelf te maken en naar hem te sturen.
Volgens de officier van justitie pleegde de man in vroegere jaren ook verschillende keren ontucht met de broer van het slachtoffer, die toen ook minderjarig was. De aangifte van die jongen wordt echter onvoldoende ondersteund door andere bewijsmiddelen in het dossier. Daarom spreekt de rechtbank de man hiervan vrij.
 
Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de man de ontucht over een lange periode pleegde en dat hij kinderporno maakte en dit lange tijd in bezit had. Deskundigen stelden vast dat er bij de man sprake is van sterke problemen in de sociale omgang en de communicatie. De rechtbank beschouwt de man daarom als enigszins verminderd toerekeningsvatbaar voor zijn daden. De rechtbank legt een deels voorwaardelijke straf op om de man ervan te weerhouden opnieuw in de fout te gaan. Aan die voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank een proeftijd van 3 jaar en een aantal bijzondere voorwaarden. Zo moet de man zich laten behandelen in een forensische kliniek en krijgt hij een contactverbod met het slachtoffer. Om te voorkomen dat de man inbreuk maakt op de privacy van de jongen, mag hij ook geen contact hebben met diens broer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten