Man krijgt celstraf voor steekpartij in café Valkenswaard

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man krijgt celstraf voor steekpartij in café Valkenswaard
's-Hertogenbosch, 06 juni 2017

Een 22-jarige man uit Valkenswaard is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, voor een steekpartij in een café in zijn woonplaats. De man verwondde een bezoeker en de eigenaar van het café.

De verdachte ging op 4 februari 2017 met een mes aan zijn broeksriem naar het café. Daar kreeg hij op enig moment ruzie en stak een bezoeker die tussenbeide wilde komen, in zijn hand. Toen een medewerker van het café ertussen sprong, maakte de verdachte stekende bewegingen richting het gezicht van de vrouw. Daarop stak hij de eigenaar die het mes af wilde pakken in zijn buik.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte zich schuldig maakte aan ernstig uitgaansgeweld in een druk café. Hij nam een mes mee en dronk daarnaast alcohol terwijl hij weet dat hij daarvan agressief kan worden. Volgens de rechtbank had het nog veel ernstiger kunnen aflopen met de slachtoffers. Ook andere cafébezoekers liepen ernstig gevaar. Verder weegt de rechtbank mee dat de verdachte eerder voor geweldsdelicten veroordeeld is. Dat de verdachte berouw heeft getoond, weegt mee in zijn voordeel. De verdachte moet naast de celstraf een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers van in totaal ruim 2.800 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten