Laden...

Man krijgt geen straf voor het uitdelen van klappen op Stratumseind

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man krijgt geen straf voor het uitdelen van klappen op Stratumseind
's-Hertogenbosch, 30 november 2023

Een 26-jarige Eindhovenaar heeft  op Stratumseind in Eindhoven een andere man klappen gegeven, maar krijgt daarvoor geen straf. 

De verdachte zat in september 2022 's nachts op een bankje te praten met een meisje toen opeens een man, die later haar vriend bleek te zijn, aan kwam lopen en uit het niets haar plots een harde klap in haar gezicht gaf. De verdachte sprong meteen op en sloeg de jongeman op zijn beurt in zijn gezicht. Het slachtoffer belandde daardoor op de grond, waarna de verdachte hem nog twee klappen gaf. Het slachtoffer liep daarbij onomkeerbaar oogletsel op.

Volgens zijn advocaat handelde de verdachte uit noodweer. De rechtbank stelt op basis van camerabeelden vast dat het slachtoffer direct na de klap omdraaide en aanstalten maakte om weg te lopen. Hij leek niet van plan opnieuw de confrontatie te zoeken en daarmee was op dat moment de aanval te einde. Toch volgt de rechtbank het verhaal van de verdachte dat hij door die plotselinge klap die het meisje kreeg, zó geschrokken was dat hij daarom gereageerd heeft zoals hij gedaan heeft. Dit past ook bij wat op de beelden te zien is. De verdachte springt namelijk onmiddellijk op en binnen 4 seconden slaat hij het slachtoffer 3 keer tegen het hoofd. Dit kwalificeert de rechtbank als noodweerexces. 

Uitspraak