Man opgenomen in psychiatrisch ziekenhuis voor poging doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man opgenomen in psychiatrisch ziekenhuis voor poging doodslag
's-Hertogenbosch, 11 november 2015

De rechtbank Oost-Brabant ontslaat een 31-jarige man uit Oss van alle rechtsvervolging. De man probeerde in mei vorig jaar iemand om het leven te brengen, maar was tijdens het delict volledig ontoerekeningsvatbaar. Hij wordt daarom opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

De verdachte stoorde zich aan de geluiden die een man maakte toen hij de slaapkamer van de bovenburen aan het stofferen was. De verdachte zocht buiten de confrontatie op, pakte het slachtoffer vast en gooide hem op de grond. Vervolgens kneep de verdachte met een nekklem en zijn hand de keel van het slachtoffer dicht en riep: “Jij gaat dood”. Een onbekende man schoot te hulp waardoor het slachtoffer wist te ontsnappen.
De rechtbank oordeelt dat de aanmerkelijke kans bestond dat het slachtoffer zou overlijden als de verdachte zijn keel langer had dichtgeknepen. Hij maakte zich daarmee schuldig aan een poging tot doodslag.

 
De verdachte is onderzocht door een psycholoog en een psychiater, die vaststelden dat de man een chronisch psychiatrische patiënt is. Bij het plegen van het delict was hij psychotisch. Volgens de rechtbank is de man ontoerekeningsvatbaar en kan het delict hem niet worden toegerekend. Voor de veiligheid van anderen laat de rechtbank hem opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Uitspraken

Meest gelezen berichten