Man uit Erp krijgt 4 jaar cel voor drugsdelicten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man uit Erp krijgt 4 jaar cel voor drugsdelicten
's-Hertogenbosch, 17 september 2015

Een 45-jarige man uit Erp is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor onder meer het bezit en de productie van harddrugs. Hij krijgt een gevangenisstraf van 4 jaar.

De man reed 31 oktober vorig jaar op de openbare weg in Veghel, toen zijn auto explodeerde. Bij de ontplofte auto trof de politie amfetamine aan. De man had ook drugsdelicten op zijn naam staan. Zijn echtgenote verklaarde kort na de explosie dat haar man op weg was naar het huis van zijn overleden ouders in Veghel. Bij een doorzoeking van die woning trof de politie ruim 4 kilo heroïne, 1 kilo cocaïne, 4 kilo metamfetamine en 2 kilo amfetamine aan. Verder werden in die woning stoffen en voorwerpen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij de productie van harddrugs en bleek dat er heroïne, amfetamine en metamfetamine was geproduceerd. De rechtbank concludeert uit de bewijsmiddelen dat de man deze feiten niet in samenwerking met anderen maar alleen heeft gepleegd.
Verder is de man veroordeeld voor vernieling in mei vorig jaar in Veghel. Hij stak na een verkeersruzie een band van een auto lek en moet daarvoor een boete betalen van 250 euro. Ook moet hij de eigenaar een nieuwe band vergoeden.
 
De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de man meerdere keren eerder is veroordeeld voor onder meer drugsdelicten. Hij was dus een gewaarschuwd man. De rechtbank realiseert zich dat de man tijdens de explosie van zijn auto (ernstig) gewond is geraakt en dat hij hiervan nog steeds moet herstellen. Dit is voor de rechtbank echter geen reden om tot een andere strafoplegging te komen. De penitentiaire inrichtingen in Nederland zijn uitgerust om de man adequate medische verzorging te bieden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten