Man uit Uden veroordeeld voor filmen douchende stiefdochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man uit Uden veroordeeld voor filmen douchende stiefdochter
's-Hertogenbosch, 25 augustus 2015

Een 44-jarige man uit Uden krijgt een taakstraf van 180 uur en een gevangenisstraf van 60 dagen, waarvan 59 dagen voorwaardelijk. De rechtbank Oost-Brabant heeft de man veroordeeld voor het maken en in bezit hebben van kinderporno.

De man filmde zijn minderjarige stiefdochter op verschillende momenten tussen januari 2006 en november 2009 terwijl zij aan het douchen was. Hij had een camera geïnstalleerd op de zolder naast de badkamer en filmde het slachtoffer door een opening die hij had gemaakt in een plint van de badkamer. De beelden sloeg hij op zijn computer op. De man had de beelden tot en met juni 2012 in bezit. De moeder van het meisje vond de beelden later op de computer van haar (inmiddels) ex-man en ging hiermee naar de politie.
 
De rechtbank rekent het de man zeer aan dat hij zijn stiefdochter filmde terwijl zij op een plek was waar zij zich bij uitstek veilig en onbespied had moeten kunnen voelen. De man beschaamde het vertrouwen van het meisje en tastte haar persoonlijke levenssfeer en lichamelijke integriteit aan met zijn handelen. De rechtbank heeft er bij het bepalen van de straf rekening mee gehouden dat er een beperkt aantal afbeeldingen is aangetroffen. Van fysiek seksueel misbruik van het meisje was geen sprake.  
De man moet het meisje een schadevergoeding betalen van 2.162,55 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten