Man uit Veldhoven krijgt celstraf en taakstraf voor ontucht met buurmeisje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man uit Veldhoven krijgt celstraf en taakstraf voor ontucht met buurmeisje
's-Hertogenbosch, 08 augustus 2017

Een 48-jarige man uit Veldhoven krijgt een - grotendeels voorwaardelijke - celstraf van 60 dagen en een taakstraf van 200 uur voor het plegen van ontucht met een buurmeisje tijdens het logeren. Ook moet de man een schadevergoeding van 2.500 euro betalen aan het slachtoffer. Dit oordeelt de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

De man heeft tussen 2000 en 2005 regelmatig ’s nachts het geslacht betast van het buurmeisje, dat toen tussen de 7 en 11 jaar oud was. Hij deed dat op de slaapkamer van zijn dochter, waar beide meisjes lagen te slapen. Ook heeft hij de hand van het buurmeisje gepakt en daarmee zijn geslachtsdeel beroerd. 

De verdachte heeft zelf steeds de ontucht ontkend. De rechtbank is van oordeel dat er voldoende steunbewijs is voor de aangifte van het meisje en acht daarom de ontucht bewezen. De verdachte heeft inbreuk gemaakt op de lichamelijke, geestelijke en seksuele integriteit van het jonge slachtoffer. Bekend is dat slachtoffers van seksueel misbruik daar vaak nog langdurig psychische  gevolgen van ondervinden. Dat blijkt ook uit de emotionele verklaring van het slachtoffer op de zitting. Verder neemt de rechtbank het de verdachte kwalijk dat de ontucht heeft plaatsgevonden binnen een setting waarin beide buurgezinnen vriendschappelijk met elkaar omgingen. Hiervan heeft hij misbruik gemaakt.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de verdachte voorafgaand aan de strafbare feiten en ook in de 11 jaar daarna geen andere strafbare feiten heeft gepleegd. Verder weegt mee dat de verdachte sinds de verdenking op advies van de politie geen contact meer heeft met zijn 2 kinderen. Daarom legt de rechtbank hem een grotendeels voorwaardelijke celstraf op: 58 van de 60 dagen. De overige 2 dagen had hij al in voorarrest doorgebracht. De voorwaardelijke straf is bedoeld om de verdachte ervan te weerhouden dat hij opnieuw de fout ingaat. 

Uitspraak

Meest gelezen berichten