Laden...

Man uit Venlo vrijgesproken van betrokkenheid bij drugstransport naar Finland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man uit Venlo vrijgesproken van betrokkenheid bij drugstransport naar Finland
's-Hertogenbosch, 31 mei 2024

Een 60-jarige man uit Venlo wordt vrijgesproken van betrokkenheid bij een drugstransport naar Finland. Volgens de rechtbank Oost-Brabant is er onvoldoende bewijs dat de verdachte iets strafbaars deed. 

In december 2023 werd de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor deelname aan een criminele organisatie die zich bezighield met het voorbereiden van en de productie van harddrugs. In een vervolgonderzoek kwam zijn naam weer naar voren. Volgens de officier van justitie was de man uit Venlo in juni 2017 betrokken bij de export van een partij amfetamine van 30 kilo naar Finland. Hij eiste een celstraf van 4 jaar voor dit delict.

De rechtbank constateert dat het bewijs in deze zaak in beslissende mate steunt op de verklaring van één getuige. Er zijn geen andere bewijsmiddelen die zijn verhaal onderschrijven. De officier van justitie verwees in dit verband naar een aanvullend onderzoek van de FIOD. Volgens de rechtbank leverde dit onderzoek weliswaar een nadere onderbouwing op van de betrouwbaarheid van de verklaring, maar geen nader zelfstandig bewijs voor de betrokkenheid en rol van de verdachte bij het drugstransport.

Dit betekent dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs is om de verdachte te veroordelen en daarom spreekt de rechtbank hem vrij van het verwijt.

Uitspraak