Man (76) veroordeeld voor belaging van buren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man (76) veroordeeld voor belaging van buren
's-Hertogenbosch, 27 januari 2015

Een 76-jarige man uit Son en Breugel is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van vijftig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. De man viel zijn buren ’s nachts lastig.

Van februari 2012 tot en met mei 2013 hield de man zijn buren veelvuldig uit hun slaap door onder meer met een voorwerp tegen de muur te kloppen en te schrapen, met de wc-bril te klepperen, aan het koordje van een lichtschakelaar te trekken of de radio aan te zetten en de geluidsboxen tegen de muur te zetten. Ook in april en mei vorig jaar maakte de man zich hier schuldig aan.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de verdachte een grote inbreuk maakte op de persoonlijke levenssfeer van de slachtoffers. De buren verklaarden dat zij slecht sliepen en zich thuis niet konden ontspannen, uit angst voor de man of wat hij zou gaan doen. In het voordeel van de man weegt de rechtbank mee dat de man op leeftijd is en hij geen strafblad had. De rechtbank legt een voorwaardelijke celstraf op om te voorkomen dat de man opnieuw in de fout gaat. Aan die voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank enkele bijzondere voorwaarden. Zo staat de man tijdens zijn driejarige proeftijd onder toezicht van de reclassering en moet hij zich laten behandelen. Ook moet de verdachte de slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal ruim € 2750.

Uitspraken

Meest gelezen berichten