Man veroordeeld voor gevaarlijk verkeersgedrag in Gemert

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man veroordeeld voor gevaarlijk verkeersgedrag in Gemert
's-Hertogenbosch, 15 februari 2016

Een 32-jarige man uit Bakel is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor gevaarlijk rijgedrag in Gemert. Ook verliet hij de plaats van een ongeval waarbij hij als bestuurder was betrokken. De man krijgt een gevangenisstraf van 6 weken en een rijontzegging van 6 maanden. Ook wordt de auto van de man verbeurd verklaard.

De politie gaf de man in augustus vorig jaar een stopsignaal. De man ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. Toen de politie hem wilde inhalen om hem tot stoppen te dwingen, maakte de man slingerende bewegingen. Doordat de man daarbij te ver naar links uitweek, ontstond er een botsing met een politieauto. Toen de politie de man vervolgens een tweede keer wilde inhalen om hem tot stoppen te dwingen, ontstond er wederom een botsing waarbij zowel de auto van de man als de politieauto van de weg raakte. Vervolgens ging de man er met hoge snelheid vandoor waarbij hij zich wederom schuldig heeft gemaakt aan gevaarlijk verkeersgedrag (zoals het negeren van een dubbel doorgetrokken streep, bumperkleven en auto’s rechts inhalen via een invoegstrook). Nadat de man was aangehouden bleek dat er 3 gestolen fietsen in de kofferbak lagen. Deze fietsen waren kort daarvoor door de man en zijn bijrijder gestolen in Cuijk en Boxmeer.

Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de man zich schuldig maakte aan meerdere overtredingen. Daarnaast veroorzaken diefstallen overlast en schade. In het nadeel van de verdachte weegt mee dat hij eerder voor vermogensdelicten is veroordeeld. De rechtbank legt de verdachte 6 weken celstraf (met aftrek van voorarrest) en rijontzegging op voor het verlaten van de plek van het ongeval en de fietsendiefstallen. Voor het gevaarlijke rijgedrag krijgt hij geen boete, ondanks de ernst van die overtredingen, maar verklaart de rechtbank de verdachte hiervoor schuldig zonder oplegging van straf. De man heeft namelijk al langer in voorlopige hechtenis gezeten dan de 6 weken onvoorwaardelijke vrijheidsstraf die de rechtbank nu oplegt voor het verlaten van de plaats van het ongeval en de diefstal van 3 fietsen.
De verdachte pleegde de huidige feiten tijdens de proeftijden van twee eerdere veroordelingen wegens fietsendiefstal. Hij moet daarom naast de 6 weken gevangenisstraf ook nog 4 weken van die eerder voorwaardelijk opgelegde celstraffen uitzitten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten