Laden...

Man veroordeeld voor leksteken tientallen autobanden in Berghem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man veroordeeld voor leksteken tientallen autobanden in Berghem
's-Hertogenbosch, 27 maart 2019

Een 42-jarige man uit Berghem is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. Hij stak de autobanden van tientallen auto’s lek.

De verdachte stak tussen januari 2015 en mei 2017 op 4 verschillende dagen een groot aantal autobanden lek. Dit deed hij allemaal in zijn woonplaats Berghem. De verdachte handelde volgens eigen zeggen uit frustratie en jaloezie, die ontstonden door zijn financiële problemen en woonomstandigheden.

Foto ter illustratie

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte grote materiële schade veroorzaakte voor de benadeelden. Zij hadden daarvan ook hinder in hun dagelijkse bezigheden. Volgens de reclassering is er een kleine kans dat de verdachte opnieuw de fout ingaat. Momenteel is er namelijk sprake van financiële stabiliteit bij de verdachte en hebben hij en zijn partner een baan en inkomen. De rechtbank legt hem desondanks een voorwaardelijke celstraf op van 2 maanden, als stok achter de deur. In het voordeel van de verdachte weegt mee dat hij inmiddels de ernst van de delicten inziet en bereid is de schade te vergoeden. Dit gaat om een bedrag van 2.352,42 euro. De rechtbank vindt naast de voorwaardelijke celstraf een taakstraf van 200 uur op z’n plaats. Omdat het Openbaar Ministerie de zaak pas laat aan de rechter voorlegde, en daarmee de redelijke termijn met 8 maanden is overschreden, verlaagt de rechtbank de taakstraf tot 180 uur.

Uitspraak