Laden...

Man veroordeeld voor mishandeling verstandelijk beperkte man tijdens voetbalwedstrijd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man veroordeeld voor mishandeling verstandelijk beperkte man tijdens voetbalwedstrijd
's-Hertogenbosch, 02 november 2018

Een 45-jarige man uit Eindhoven is door de politierechter van de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een geldboete van 750 euro. Daarnaast is aan hem een stadionverbod opgelegd voor 2 jaar en moet hij aan het slachtoffer een schadevergoeding van 500 euro betalen. Hij mishandelde eerder dit jaar een man tijdens een voetbalwedstrijd van PSV.

De Eindhovenaar was in augustus jl. als supporter aanwezig bij een wedstrijd tussen PSV en Feyenoord. Toen Feyenoord een doelpunt maakte en de man daarvoor juichte, gaf de verdachte hem een harde klap in het gezicht.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechter mee dat het gaat om een kwetsbaar slachtoffer en dat het geweld plaatsvond tijdens een voetbalwedstrijd. Daarnaast is meegewogen dat aan de verdachte al enkele malen eerder een civielrechtelijk stadionverbod is opgelegd en uit zijn verklaring tegenover de politie kan worden afgeleid dat hij kennelijk vaker is betrokken bij vechtpartijen.

Uitspraken