Man veroordeeld voor ontucht met minderjarig meisje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man veroordeeld voor ontucht met minderjarig meisje
's-Hertogenbosch, 27 juli 2015

Een 66-jarige man uit Beek en Donk krijgt 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor ontucht met een destijds 15-jarig meisje.

De man was een goede kennis en vertrouwenspersoon van het meisje en pleegde tussen 15 februari en 9 augustus 2014 verregaande seksuele handelingen met haar.

De rechtbank rekent het de man onder meer zwaar aan dat hij misbruik maakte van de kwetsbare persoonlijkheid van het meisje. Hij was volledig op de hoogte van haar zwakheden nu hij zich had opgeworpen als haar steunpilaar en vertrouwenspersoon. Ook ziet hij het verkeerde van zijn handelen maar zeer beperkt in en legt hij een groot deel van de verantwoordelijkheid bij het slachtoffer.

Om te voorkomen dat de man opnieuw strafbare feiten pleegt, legt de rechtbank een gedeelte van de gevangenisstraf voorwaardelijk op. Aan de voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo mag de man geen contact opnemen met het slachtoffer en moet hij zich houden aan voorschriften van de reclassering.
Daarnaast moet de man het slachtoffer 3.000 euro schadevergoeding betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten