Man veroordeeld voor ontucht met neefjes in jaren ‘90

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man veroordeeld voor ontucht met neefjes in jaren ‘90
's-Hertogenbosch, 03 november 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 43-jarige man uit België veroordeeld voor ontucht met zijn minderjarige neefjes. De man krijgt een taakstraf van 150 uur en voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden.

De man pleegde aan het eind van de jaren ’90 ontucht met zijn twee neefjes, die toen 7/8 en 9 jaar oud waren. Dit gebeurde toen de jongens bij hem in zijn toenmalige woonplaats Boxtel logeerden. De slachtoffers deden vorig jaar aangifte bij de politie.

 
De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij de kinderen niet de bescherming heeft geboden waar zij op moesten kunnen rekenen. Hij maakte een grove inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de jongens, tastte hun lichamelijke integriteit aan en maakte daarmee misbruik van het vertrouwen dat zij en hun ouders in de man stelden. In het voordeel van de man weegt de rechtbank mee dat hij zelf is getroffen door de gevolgen van de ontucht. Het contact met zijn familie is grotendeels verbroken en de verdachte is binnen zijn geloofsgemeenschap uit zijn functie ontheven. Ook met het lange tijdsverloop heeft de rechtbank rekening gehouden.
Volgens de rechtbank is een uitsluitend voorwaardelijke celstraf zoals de officier van justitie eiste, een te lage straf voor deze delicten. Daarom legt de rechtbank naast een voorwaardelijke celstraf ook een taakstraf op.

Uitspraken

Meest gelezen berichten